Over Melanie Wolfswinkel

Ervaring

Mijn naam is Melanie Wolfswinkel. Ik heb altijd al voldoening kunnen vinden in de sport. Ik ben serieus begonnen met sporten toen ik een jaar of 17 was. Ik wilde dolgraag op een stoere sport, omdat ik daar de meeste uitdaging in zag. Ik ging stiekem mee met een vriendin naar kickboksen en heb me toen vrij snel ingeschreven. Mijn ouders hadden mij liever een andere sport zien doen, maar wegens mijn overgewicht was wat beweging wel een goed idee. Mijn sport werd mijn uitlaatklep. Ik wilde het naar een hoger niveau brengen. Ik wilde er alles aan doen om het uiterste uit de sport te halen door een wedstrijd te doen. Na keihard trainen stapte ik de ring in. Ik heb in totaal 4 keer gevochten en vond het toen wel mooi geweest. Ik kreeg besef dat ik geen mensen meer wilde slaan die mij geen onrecht hadden aangedaan. Ik vond het lastig om sport en mijn gevoel gescheiden te houden van elkaar en ben daarom een tijdje gestopt met het kickboksen. Ik zag tijdens mijn wedstrijd traject progressie in mijn spiervorming. Dit gaf mij een nieuw doel. Ik wilde gaan bodybuilden!

Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Ik gooide me vol op het bodybuilden. Samen met een vriend trainde ik bijna elke dag. Ik wilde mezelf blijven motiveren en heb zo aan een "goud droog" challenge van Joel Beukers mee gedaan, waarbij ik 3e werd. Als ik dit al alleen kon, waarom zou ik dan niet gewoon het podium op gaan?

Ik vond een coach waarbij ik een klik voelde. Hij heeft mij naar mijn eerste wedstrijd toe begeleid, waar ik de klasse Bodyfitness deed. Dit is een van de klasse die valt onder bodybuilding. Ik werd 3e! super leuk om ook nog een beker in handen te hebben na het behalen van je droom. 

Ik kreeg de kans om snel hierna nog een wedstrijd te doen in Luxemburg (als afsluiting met het team). Ik werd 2e in mijn klasse. Ik kon de keuze maken om nog een wedstrijd te doen. De wedstrijd hierna zou het NK zijn! Deze kans kon ik niet laten liggen. Dat mijn lichaam er geen zin meer in had na de afgelopen twee wedstijden was overduidelijk. Je leeft best lang in een tekort, wat best wel veel impact geeft op je gezondheid. Gelukkig kreeg ik veel support, waardoor ik alles goed vol hield. Ik stond naast meiden die een stuk gespierder waren dan ikzelf. Ik werd 6e en ik was trots. 6e van Nederland in zo`n korte tijd was voor mij best wel een overwinning. Ik heb helaas niet alles kunnen laten zien omdat ik merkte dat m'n lichaam een pauze nodig had. Dit geeft mij de motivatie om door te trainen voor het NK in 2019 waar ik een betere prestatie wil laten zien. Wat er daarna op mijn pad komt zien we dan wel weer. Wat ik met dit verhaal wil duidelijk maken is dat niks ondenkbaar is. Zet je pijl er op en blijf strijden! Leef je droom en hij zal uitkomen! Het vraagt kracht, discipline en soms ook wat tranen, maar uiteindelijk is dat het allemaal waard! Als ik het kan, kan jij het ook! 

Werk

Ik had de ambitie om de alternatieve zorg in te gaan. Ik wilde graag mensen genezen op een natuurlijke manier. Na de MAVO ben ik HAVO gaan doen, omdat ik een HBO opleiding wilde gaan volgen. Helaas konden sommige vakken me te weinig interesseren om de HAVO af te maken. Ik kwam op het motto om mensen hun glimlach terug te geven en vond een opleiding die daarbij perfect paste. Het was een BBL opleiding waarbij ik 4 dagen moest werken in een laboratorium en 1 dag kwijt was aan de vakopleiding tot tandtechnicus. Ik ben mij gaan richten op het digitale ontwerpen van kroon- en brugwerk. Na 7 jaar in het vak gezeten te hebben voelde het voor mij alsof ik compleet de plank had misgeslagen. Ik zag helemaal geen lach terug bij de mensen omdat ik alleen maar druk was met computers en grote freesmachines. 

Er stond een vacature open bij de sportschool waar ik zelf nog steeds veel train. Zodoende ben ik bij de receptie gaan werken van de sportschool. Ik kreeg vanaf hier de kans om door te groeien. Omdat ze wisten van mijn kickboks verleden ben ik kinderen hierin les gaan geven. Hierna volgde ook lessen voor volwassenen. Ik geef inmiddels kickboks voor kinderen, volwassenen en ook voor mensen met Parkinson. Daarnaast geef ik spinninglessen, crossbox (mensen kennen dit als crossfit) en ben ik ook bij de fitness te vinden. Ook ben ik nog steeds actief bij de receptie.
Tijdens mijn opleiding tot tandtechnicus deed ik een thuisstudie voor orthomoleculaire voeding. Ik was toen al fanatiek bezig met het uitpuzzelen van trainingstechnieken en de beste voeding voor bij het sporten. Ik vond het lastig om de waarheid over voeding te achterhalen. Ik heb daarom naast mijn thuisstudie ook veel diƫten uitgeprobeerd om te kijken hoe mijn lichaam hierop reageerde. Zeer leerzaam!

Ik wil graag mijn kennis overdragen en mensen helpen, daarom heb ik nu naast mijn vaste baan mijn eigen bedrijf.