Melanie Wolfswinkel

Oprichter R.A.W. Coaching


Mijn naam is Melanie Wolfswinkel. Ik heb altijd al voldoening kunnen halen uit sport. Ik ben serieus begonnen met sporten toen ik een jaar of 17 was. Ik wilde dolgraag op een stoere sport, omdat ik daar de meeste uitdaging in zag. Ik ging stiekem mee met een vriendin naar kickboksen en heb me toen vrij snel ingeschreven. Mijn sport werd mijn uitlaatklep.  Ik wilde er alles aan doen om het uiterste uit de sport te halen door een wedstrijd te gaan doen. Na keihard trainen stapte ik de ring in. Ik heb in totaal 4 keer gevochten en vond het toen wel mooi geweest. Ik zag tijdens mijn wedstrijd traject progressie in mijn spiervorming. Dit gaf mij een nieuw doel. Ik wilde gaan bodybuilden!

Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Ik gooide me vol op het bodybuilden. Samen met een vriend trainde ik bijna elke dag. Ik wilde mezelf blijven motiveren en heb zo aan een "goud droog" challenge van Joel Beukers mee gedaan, waarbij ik 3e werd. Als ik dit al alleen kon, waarom zou ik dan niet gewoon het podium op gaan?

Ik vond een coach waarbij ik een klik voelde. Hij heeft mij naar mijn eerste wedstrijd toe begeleid, waar ik de klasse Bodyfitness deed. Dit is een van de klasse die valt onder bodybuilding. Ik werd 3e! super leuk om ook nog een beker in handen te hebben na het behalen van je droom. 

Ik kreeg de kans om snel hierna nog een wedstrijd te doen in Luxemburg (als afsluiting met het team). Ik werd 2e in mijn klasse. Ik kon de keuze maken om nog een wedstrijd te doen. De wedstrijd hierna zou het NK zijn. Deze kans kon ik niet laten liggen en werd daar 6e. 6e van Nederland in zo`n korte tijd was voor mij best wel een overwinning.

Ik ben nog steeds bezig met wedstrijden en vind het leuk om mijn kennis over te dragen aan anderen.

NIEUW! Fitboksen

Melanie geeft Fitboksen op woensdagavond en op maandagochtend bij Rebel Sport in Huizen. Fitboksen is een total body workout waarbij je simpele kickbokscombinaties afwisselt met functionele fitnessoefeningen. Dit is een perfecte les om conditie en kracht op te bouwen, maar ook zeker een goede manier om af te vallen. Een uurtje knallen op opzwepende muziek en je even helemaal laten gaan!


In deze video vertelt Melanie meer over het Fitboksen!