Melanie Wolfswinkel


Mensen in beweging zetten, energie creëren is het mooiste wat er is. Op mijn 17e ging ik stiekem op kickboksen. Mijn ouders hadden mij natuurlijk liever een vrouwelijke sport zien doen, maar daar haalde ik niet genoeg voldoening uit. Van het een kwam het ander, mijn sport werd mijn uitlaatklep. Ik wilde er zeker van zijn dat ik alles had gegeven voor de sport en ben zo naar een wedstrijd toe gaan trainen. Dit was in mijn ogen het hoogst haalbare. Na keihard trainen stapte ik de ring in. Ik heb in totaal 4 keer gevochten, maar  kon de motivatie hierna niet meer opbrengen om mensen gewillig pijn te doen. Tijdens mijn wedstrijdtraject begon ik progressie te zien in mijn spiermassa. Dit gaf mij een nieuw doel. Ik wilde gaan bodybuilden!

Ik zocht naar een passende coach met wie ik een klik had, want ja ook ik heb dat zetje in de rug nodig om mijn doelen te behalen. Een goede coach is erg belangrijk, vooral in een extreem doel als bodybuiling. Met mijn laatste wedstrijd stond ik op de Nederlandse kampioenschappen (IFBB), waar ik 4e ben geworden als natural. 

COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat ik mijn laatste wedstrijd niet kon doen. Een maand voordat ik het podium op zou stappen werden alle wedstrijden gecanceld. Er zijn ergere dingen op de wereld en in deze tijd moeten we allemaal iets inlveren wat ons dierbaar is. Gezondheid staat op 1 onthoud dat goed!

I'll be back - Arold Schwarzenegger